Examens in zicht

Beste leerkracht en leerling,

We hopen dat het materiaal op Knooppunt kan helpen bij het studeren en oefenen voor de examens. Met deze tips kan je vlot aan de slag:

Activeer tijdig je lesmateriaal!

=> Een activatiecode kwijt? De helpdesk kan er een nieuwe voor je aanvragen bij de uitgeverij, maar dat duurt enkele werkdagen.

Verken op voorhand het lesmateriaal op Knooppunt.

Als je nog niet helemaal begrijpt hoe alle knoppen of links werken, dan kan je ons tijdig meer info vragen.
(De helpdesk wordt bemand tussen 8u30 en 17u30, een vraag die ‘s avonds nog toekomt wordt niet meteen beantwoord).

Registreer slechts één mailadres!

Hoe meer accounts je hebt, hoe moeilijker alle mailadressen/paswoorden te onthouden en het is ook niet praktisch als je materiaal versnipperd staat.
=> Heb je problemen met jouw account? Maak dan géén nieuwe account aan, maar stuur een mailtje naar onze helpdesk ([email protected]).

Log steeds uit na een Knooppuntsessie én sluit je browser.

De toegang tot materiaal wordt geregeld via cookies. Het is belangrijk dat je steeds correct afmeldt en je browser volledig afsluit na een Knooppuntsessie.
Als dit niet gebeurt, zou het kunnen dat gebruikers per ongeluk op elkaars account terechtkomen. Het kan ook zijn dat er dan opnieuw om een activatiecode gevraagd wordt

De helpdesk is gesloten van donderdag 21 december 2017 t.e.m. 2 januari 2018.

Als je materiaal nodig hebt tijdens de kerstvakantie, dan activeer je dat best nog vóór de vakantie, zodat we jullie kunnen helpen als je een probleem zou hebben!

Alvast veel succes met de examens!
Het Knooppuntteam
succes